Ännu en söndag med lite ont om tid. Kreativt bordbyggande i Bräkne Hoby inspirerar till grön vårsoppa med primörer.
- En påse färsk spenat
- Sparris
- Rädisor
- Grönsaksbuljong
- Kronärtskockshjärta
- Blomkål
- Vitlök
- Salladslök
- Färska Champinioner
- Sugar snaps
- Matlagningsgrädde
Spenaten och salladslöken frästes i olja tillsammans med vitlök. Sedan i med buljongen och blomkål och hackat kronärtskockshjärta. Koka ihop en stund och kör sedan med mixern. Red av med grädden.
Koka Sugarsnaps och sparris i två minuter. Spola av i kallt vatten.
Skiva champinjoner och rädisor tunt.
Servera soppan och tillsätt Sugarsnaps, sparris, rädisor och champinjoner som tillbehör.
Vi hade också Vitlöksbröd och Fröknäcke.
Till efterrätt åt vi fruktsallad med vaniljkvarg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar