Denna söndag var vi sena hem från en tur till Köpenhamn, men man kan aldrig ställa in en söndagssoppa. Därför tog vi till en vän i nöden - Kelda. Med Keldas skärgårdssoppa som bas kunde vi enkelt lägga till färsk lax, räkor och lite nyklippt krasse. Nja inte så pjåkigt ändå.
Ingredienser för 10 personer:
6 paket Keldas Skärgårdssoppa
1 kg färsk lax
400 g frysta oskalade räkor
1 paket krasse
1/2 knippe färsk dill
1 tsk Dillfrö
1 tsk timjan
Salt
Peppar
Så här gjorde vi:
1. Värm upp soppbasen i en stor kastrull tillsammans med finhackad dill, dillfrön och timjan.
2. Skär laxen i 2 cm stora kuber samt Tina och skala räkorna.
3. När soppan börjar närma sig sjudning, lägg i laxen och låt den sjuda med i ca 7 minuter
4. Lägg i räkorna samt salta och peppra efter smak.
Servera med krasse som var och en får klippa själv och strö över soppan.
Då vi hade varit i Köpenhamn hade vi självklart ett danskt rågbröd med oss som vi åt till.
Söndagsmiddagen avslutades med var sitt dansk wienerbröd med choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar