söndag 26 april 2015

Skärgårdssoppa med lax, räkor och krasse


Denna söndag var vi sena hem från en tur till Köpenhamn, men man kan aldrig ställa in en söndagssoppa. Därför tog vi till en vän i nöden - Kelda. Med Keldas skärgårdssoppa som bas kunde vi enkelt lägga till färsk lax, räkor och lite nyklippt krasse. Nja inte så pjåkigt ändå.

Ingredienser för 10 personer:

6 paket Keldas Skärgårdssoppa
1 kg färsk lax
400 g frysta oskalade räkor
1 paket krasse
1/2 knippe färsk dill
1 tsk Dillfrö
1 tsk timjan
Salt
Peppar



Så här gjorde vi:

1. Värm upp soppbasen i en stor kastrull tillsammans med finhackad dill, dillfrön och timjan.
2. Skär laxen i 2 cm stora kuber samt Tina och skala räkorna.
3. När soppan börjar närma sig sjudning, lägg i laxen och låt den sjuda med i ca 7 minuter
4. Lägg i räkorna samt salta och peppra efter smak.

Servera med krasse som var och en får klippa själv och strö över soppan.
Då vi hade varit i Köpenhamn hade vi självklart ett danskt rågbröd med oss som vi åt till.
Söndagsmiddagen avslutades med var sitt dansk wienerbröd med choklad.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar