Möt våren med primörer. Så givet menyval var då nässelsoppa och rabarberpaj.
Ett försök till #hipsterägg. 70° i 50 minuter |
Slutresultatet, ägget är dock pocherat |
Nässelsoppa
Ingredienser (10 port):
5 liter späda nässlor5 schalottenlökar
gräslök
3 msk vetemjöl
2,5 liter grönsaksbuljonger
2 dl vispgrädde
salt och svartpeppar
2 tsk fänkålsfrön
ägg
Bacon
Gör så här:
Rensa, skölj och förväll nässlorna i vatten ca 7 min. Sila av vattnet, men se till att spara det! Krama ur nässlorna och hacka dem grovt. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör i en stor kastrull. Klipp ned ¾ delar av gräslöken, spar resten till garnering. Pudra över mjölet och tillsätt nässlor, buljong och grädde. Låt koka ca 5 min. Smaka av med salt och peppar och ev fänkål. Skala och dela äggen i halvor. Toppa soppan med ägghalvor, gräslök och knaperstekt bacon.Knäckig rabarberpaj (6 port)
Ingredienser (10 port):
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
smör till formen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar