söndag 5 april 2015

Sparrissoppa och bruschetta

Veckans soppa utgick från en önskan att grilla. Efter en fantastisk påskhelg i Blekinge med strålande vårväder var tiden knapp och Per Mobergs sparrissoppa var översta träffen på Google.
Länk till recept
5 st schalottenlökar
5 dl vispgrädde
5 dl kycklingbuljong
1 dl vittvin
salt
peppar

  1. Skala sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet.
  2. Skala och hacka löken och fräs lätt i en kastrull. Häll över vinet och buljongen samt grädden och koka upp.
  3. Lägg sedan sparrisen i gräddsåsen (utom knopparna som skall vara garnityr). Låt koka i 10 minuter och kör sedan i mixer.
  4. Smaka av med salt och peppar.

Servera i soppskålar med sparrisknopparna som garnityr.


Grillad bruschetta med gnuggad vitlök, olivolja tomat och basilika


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar