![]() |
Länk till recept |
500 g grön sparris
5 st schalottenlökar5 dl vispgrädde
5 dl kycklingbuljong
1 dl vittvin
salt
peppar
- Skala sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet.
- Skala och hacka löken och fräs lätt i en kastrull. Häll över vinet och buljongen samt grädden och koka upp.
- Lägg sedan sparrisen i gräddsåsen (utom knopparna som skall vara garnityr). Låt koka i 10 minuter och kör sedan i mixer.
- Smaka av med salt och peppar.
Servera i soppskålar med sparrisknopparna som garnityr.
![]() |
Grillad bruschetta med gnuggad vitlök, olivolja tomat och basilika |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar