söndag 31 maj 2015

Rostad tomatsoppa med krutonger

Tomatsoppa är en favorit som återkommer lite då och då. Men denna variant fick en karaktäristisk smak då grönsakerna först rostades på plåt i ungen innan de hamnade i kastrullen.


Antal portioner: 10 portioner

INGREDIENSER
2 kg blandade tomater
4 st röda paprikor
1/2 st rotselleri
3 st gula lökar
8 st vitlöksklyftor
några kvistar timjan
olivolja
2 grönsaksbuljong
salt och peppar
creme fraiche
krutonger av surdegsbröd stekta i olivolja
färsk basilika
grovt riven parmesan

SÅ LAGAR DU
Sätt ugnen på 175 grader. Dela tomater, paprika, rotselleri och lökarna i bitar och lägg på en plåt tillsammans med vitlöksklyftor och timjan. Ringla över olivolja och sätt in i ugnen i cirka 1 timme. Ta bort timjanskvistarna och lägg över grönsakerna i en gryta. Mixa med stavmixer, häll på vatten och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med en klick créme fraiche, krutonger, örter och riven parmesan.


Efterrätten blev även den en favorit i repris: Chokladpudding, denna gång toppad med hackad mjölkchoklad (Oreo cookies) och vispgrädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar