söndag 17 maj 2015

Soppa på lammkorv och squash

Med vibbar från Marocco kommer denna kryddiga korvsoppa. Serveras med fetaost och bröd från Mellanöstern, nämligen Sammoun och Tannour. 
Till efterrätt stekte Elin plättar som serverades med grädde och sylt.

Ingredienser 10 personer

olivolja 
salt
gräslök, hackad
1 l vatten
2 burk tomater, passerade (400 g)
spiskummin, mald
3 st vitlök, klyfta, pressad
koriander, mald
1 st squash
kardemumma, mald
kalvfond
750 g merguez-korv
500 g fetaost

  1. Skär squashen i cm-tjocka skivor. Halvera och strimla skivorna i cm-tjocka stavar. Skär korven i lagom munsbitar.
  2. Fräs squash, korv, pressad vitlök och kryddor i olivolja någon minut under omrörning i en stor gryta.
  3. Tillsätt passerade tomater, vatten och kalvfond. Rör om och låt soppan sjuda 5 minuter utan lock, på svag värme.
  4. Smaka av med salt. Strö över gräslök före servering.
Elins plättar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar