Till efterrätt stekte Elin plättar som serverades med grädde och sylt.
salt
gräslök, hackad
1 l vatten
2 burk tomater, passerade (400 g)
spiskummin, mald
3 st vitlök, klyfta, pressad
koriander, mald
1 st squash
kardemumma, mald
kalvfond
750 g merguez-korv
gräslök, hackad
1 l vatten
2 burk tomater, passerade (400 g)
spiskummin, mald
3 st vitlök, klyfta, pressad
koriander, mald
1 st squash
kardemumma, mald
kalvfond
750 g merguez-korv
500 g fetaost
- Skär squashen i cm-tjocka skivor. Halvera och strimla skivorna i cm-tjocka stavar. Skär korven i lagom munsbitar.
- Fräs squash, korv, pressad vitlök och kryddor i olivolja någon minut under omrörning i en stor gryta.
- Tillsätt passerade tomater, vatten och kalvfond. Rör om och låt soppan sjuda 5 minuter utan lock, på svag värme.
- Smaka av med salt. Strö över gräslök före servering.
Elins plättar |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar