söndag 4 juni 2017

Sparrisfestival

Säsong för sparris!


  • 500 g grön sparris
  • 4 schalottenlökar
  • 8 dl vispgrädde
  • 1,5 dl umamibuljong
  • 0,5 dl torr sherry
  • salt
  • peppar

Gör så här
Skär upp sparrisen i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet.
Skala och hacka löken och fräs lätt i en kastrull. Häll över sherryn och buljongen samt grädden och koka upp.
Lägg sedan sparrisen i gräddsåsen (utom knopparna som skall vara garnityr). Låt koka i 10 minuter och kör sedan i mixer.
Smaka av med salt och peppar. 


Till efterrätt åt vi en melon och jordgubbsskål med vaniljkvarg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar