Ingredienser
1 stort blomkålshuvud
30 färskpotatisar
4 färska morötter
2 gula lök
2 l vatten
4 msk grönsaksbuljong
1 paket sockerärtor
1 kruka persilja
4 dl mjölk
salt
1 kruka persilja
4 dl mjölk
salt
Provensalska örtkryddor
peppar
2 msk vetemjöl
Gör så här:
peppar
2 msk vetemjöl
Gör så här:
- Tvätta potatisen och tärna den
- Skala och skiva moroten
- Skär löken i klyftor
- Bryt blomkålen i munsbitar
- Lägg potatis, morot, lök och blomkål i en gryta tillsammans.
- Slå över vatten så att det precis täcker grönsakerna. Salta lätt och låt koka upp.
- Koka grönsakerna mjuka i omkring 10 minuter
- Hacka och häll i persiljan, och lägg i sockerärtorna och låt dem koka med ytterligare en minut.
- Vispa ut mjölet i mjölken
- Rör ner mjölken i soppan och låt koka upp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar