söndag 26 mars 2017

Kronärtskockssoppa


  • 2 gul lök
  • 6 vitlöksklyftor
  • 6 potatisar
  • 2 burk kronärtskockshjärtan (ca 390 g)
  • 1 dl skalade rostade hasselnötter
  • 2 msk smör
  • 1 tsk torkad timjan
  • 10 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 krm salt
  • 2 krm peppar

Skala dela och finhacka lök och vitlök. Skala och skör potatisen i mindre bitar.
Häll av kronärtskockorna och skär dem i mindre bitar. Hacka hasselnötterna.
Fräs den gula löken i smör i en kastrull ca 5 minuter, utan att den tar färg. Tillsätt vitlök, timjan och kronärtskocksbitarna. Låt fräsa ytterligare 1 minut.
Lägg i potatisen. Häll på vattnet och smula ner buljongtärningen.
Koka upp och låt småkoka under lock ca 15 minuter. eller tills potatisen är mjuk. Tillsätt grädden koka ytterligare ca 3 minuter.
Mixa soppan slät med en stavmixer. Krydda med salt och peppar.

Serveras med krispiga parmesanchips.

Till efterrätt käkade vi våfflor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar