Receptet är en variant på ett recept i Indiska kokboken där soppan görs på gula linser
6 dl röda linser
1 riven morot
3 tsk gurkmeja
3 tsk röd chilipeppar
3 tsk spiskummin
4 kardemummakärnor
4,5 tsk salt eller efter smak
3 l vatten
6 tsk bruna senapsfrön
2 klyfta vitlök, finhackad
Skölj linserna väl och låt dem rinna av. Koka dem med med morot, gurkmeja, chilipeppar, spiskummin, kardemumma och salt i vattnet tills de är mycket mjuka, ca 20 minuter.
Värm olja i en stekpanna och prova med ett senapsfrö, det ska bli så varmt att det ”sisslar”. Låt senapsfröna fräsa några sekunder, tillsätt vitlöken och fräs till den blir brun, inte bränd.
Häll fräset över linssoppan, rör om och låt koka i några minuter. Smaka av med salt.
Till efterrätt blev det varm chokladkaka med vaniljglass.
1 riven morot
3 tsk gurkmeja
3 tsk röd chilipeppar
3 tsk spiskummin
4 kardemummakärnor
4,5 tsk salt eller efter smak
3 l vatten
6 tsk bruna senapsfrön
2 klyfta vitlök, finhackad
Skölj linserna väl och låt dem rinna av. Koka dem med med morot, gurkmeja, chilipeppar, spiskummin, kardemumma och salt i vattnet tills de är mycket mjuka, ca 20 minuter.
Värm olja i en stekpanna och prova med ett senapsfrö, det ska bli så varmt att det ”sisslar”. Låt senapsfröna fräsa några sekunder, tillsätt vitlöken och fräs till den blir brun, inte bränd.
Häll fräset över linssoppan, rör om och låt koka i några minuter. Smaka av med salt.
Till efterrätt blev det varm chokladkaka med vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar