Ingredienser
5 morötter
1 purjolök
5 tsk röd currypasta
1 paket äggnuddlar
2 burkar krossade tomater
600 gr grillad kycklingfilé i tunna skivor
3 burkar kokosmjölk
4 msk finriven ingefära
4 msk färskpressad apelsinjuice
3 msk färskpressad limejuice
4 msk asiatisk fisksås
0,5 l vatten
4 msk konc kycklingfond
5 msk sweet chilisås
5 msk rapsolja
Gör så här:
4 msk konc kycklingfond
5 msk sweet chilisås
5 msk rapsolja
Gör så här:
- Skala morötterna. Dela dem på längden och skär i slantar. Ansa och strimla purjon.
- Fräs morot, purjo och currypaste i olja i en stor kastrull ca 3 minuter.
- Koka ett helt paket äggnudlar
- Tillsätt övriga ingredienser och låt koka under lock ca 10 minuter. Rör om då och då.
- Smaka ev av med mer limejuice och fiskksås.
- Låt gästerna lägga upp nudlar, kyckling, chiliflakes och koriander i sina tallrikar efter eget tycke. Servera sedan soppan i tallrikarna.
Till efterrätt serverades glass med ett antal thailändska konserverade frukter. En thailändsk variant på en klassisk svensk 70-tals-efterrätt. Lite spännande, men inte jättegott.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar