söndag 9 april 2017

Simba - thailändsk soppa med röd curry, ingefära och kokosmjölk

Fortfarande kallt ute därför kör vi thailändsk tema denna söndag med het soppa med röd curry och ingefära, räkchips och en efterrätt baserad på thailändska fruktkonserver.

Ingredienser
5 morötter
1 purjolök
5 tsk röd currypasta
1 paket äggnuddlar
2 burkar krossade tomater
600 gr grillad kycklingfilé i tunna skivor
3 burkar kokosmjölk
4 msk finriven ingefära
4 msk färskpressad apelsinjuice
3 msk färskpressad limejuice
4 msk asiatisk fisksås
0,5 l vatten
4 msk konc kycklingfond
5 msk sweet chilisås
5 msk rapsolja








Gör så här:
  1. Skala morötterna. Dela dem på längden och skär i slantar. Ansa och strimla purjon.
  2. Fräs morot, purjo och currypaste i olja i en stor kastrull ca 3 minuter.
  3. Koka ett helt paket äggnudlar
  4. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka under lock ca 10 minuter. Rör om då och då.
  5. Smaka ev av med mer limejuice och fiskksås. 
  6. Låt gästerna lägga upp nudlar, kyckling, chiliflakes och koriander i sina tallrikar efter eget tycke. Servera sedan soppan i tallrikarna.

Till efterrätt serverades glass med ett antal thailändska konserverade frukter. En thailändsk variant på en klassisk svensk 70-tals-efterrätt. Lite spännande, men inte jättegott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar