Ingredienser (10 port.)
1000 g kycklingfilé
Salt, peppar
Smör/olja att steka i
2 blomkålshuvuden
2 gul lök
4-5 vitlöksklyftor
2 msk curry (gul)
1,5 l vatten
3 tärningar hönsbuljong
1 burk kokosmjölk
3 dl crème fraiche
3 dl crème fraiche
En kruka hackad persilja
Till servering:
6 hackade tomater
Ett fantastiskt bröd (se tidigare inlägg)
Dela kycklingfilén i lagom stora munsbitar. Salta och peppra. Stek kycklingen färdig. Lägg åt sidan. Dela blomkålen i små buketter. Finhacka den gula löken. Pressa vitlöken. Stek blomkål, lök och vitlök i en stor stekgryta tills löken mjuknat. Pudra över curryn, blanda om och låt fräsa med någon minut. Tillsätt buljongen, kokosmjölk och småsjud i ca 10 min. Lägg i de färdigstekta kycklingbitarna, crème fraiche när någon minut återstår, så den hinner bli varm. Smaka av med salt och peppar.
6 hackade tomater
Ett fantastiskt bröd (se tidigare inlägg)
Dela kycklingfilén i lagom stora munsbitar. Salta och peppra. Stek kycklingen färdig. Lägg åt sidan. Dela blomkålen i små buketter. Finhacka den gula löken. Pressa vitlöken. Stek blomkål, lök och vitlök i en stor stekgryta tills löken mjuknat. Pudra över curryn, blanda om och låt fräsa med någon minut. Tillsätt buljongen, kokosmjölk och småsjud i ca 10 min. Lägg i de färdigstekta kycklingbitarna, crème fraiche när någon minut återstår, så den hinner bli varm. Smaka av med salt och peppar.
Servera med hackad tomat!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar