söndag 4 september 2016

Currydoftande kyckling och blomkålssoppa


Ingredienser (10 port.)

1000 g kycklingfilé
Salt, peppar
Smör/olja att steka i
2 blomkålshuvuden
2 gul lök
4-5 vitlöksklyftor
2 msk curry (gul)
1,5 l vatten
3 tärningar hönsbuljong
1 burk kokosmjölk
3 dl crème fraiche
En kruka hackad persilja
Till servering:

6 hackade tomater
Ett fantastiskt bröd (se tidigare inlägg)

Dela kycklingfilén i lagom stora munsbitar. Salta och peppra. Stek kycklingen färdig. Lägg åt sidan. Dela blomkålen i små buketter. Finhacka den gula löken. Pressa vitlöken. Stek blomkål, lök och vitlök i en stor stekgryta tills löken mjuknat. Pudra över curryn, blanda om och låt fräsa med någon minut. Tillsätt buljongen, kokosmjölk och småsjud i ca 10 min. Lägg i de färdigstekta kycklingbitarna,  crème fraiche när någon minut återstår, så den hinner bli varm.  Smaka av med salt och peppar. 

Servera med hackad tomat!

Och till efterrätt en god äpplekaka gjord på de få äpplen vårt lilla äppleträd lyckats prestera i år.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar