Denna söndag fick barnen välja soppmeny och det blev en favoritsoppa med ett nytt tillbehör. Allt avslutades med favorit efterrätten Chokladpudding med vispgrädde.
Broccolisoppa
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
5 broccolibuketter
2,5 liter grönsaksbuljong
5 dl crème fraiche
4 dl ost
Salt och peppar
Skala och hacka lök och vitlök.
Koka upp buljongen, lägg ner lök, vitlök och broccoli. Koka 5-10 minuter under lock. Mixa soppan med t.ex. stavmixer. Rör ner hälften av crème fraichen och osten. Låt soppan bli varm. Smaka av med salt och peppar.
Koka upp buljongen, lägg ner lök, vitlök och broccoli. Koka 5-10 minuter under lock. Mixa soppan med t.ex. stavmixer. Rör ner hälften av crème fraichen och osten. Låt soppan bli varm. Smaka av med salt och peppar.
Laxsnittar
10 Tunnbröd
200 g kallrökt lax
2 dl crème fraiche
Dill
Blanda crème fraichen med dillen. Lägg ut laxskivorna på tunnbrödet och bred på crème fraiche-röran. Rulla ihop och skär i lagom stora bitar. Servera soppan med laxklämman.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar