söndag 18 september 2016

Broccoli- och ostsoppa med laxsnittar


Denna söndag fick barnen välja soppmeny och det blev en favoritsoppa med ett nytt tillbehör. Allt avslutades med favorit efterrätten Chokladpudding med vispgrädde.


Broccolisoppa
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
5 broccolibuketter
2,5 liter grönsaksbuljong
5 dl crème fraiche
4 dl ost
Salt och peppar




Skala och hacka lök och vitlök.
Koka upp buljongen, lägg ner lök, vitlök och broccoli. Koka 5-10 minuter under lock. Mixa soppan med t.ex. stavmixer. Rör ner hälften av crème fraichen och osten. Låt soppan bli varm. Smaka av med salt och peppar.



Laxsnittar
10 Tunnbröd
200 g kallrökt lax
2 dl crème fraiche
Dill

Blanda crème fraichen med dillen. Lägg ut laxskivorna på tunnbrödet och bred på crème fraiche-röran. Rulla ihop och skär i lagom stora bitar. Servera soppan med laxklämman.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar