söndag 22 november 2015

Ungsbakad tomatsoppa med pasta och mozzarella

En inställd grillfest gav en hel del överbliven skivad tomat och rödlök. Det gav denna tomatsoppa som börjar i ugnen.

  • 1,5 kg tomater
  • 3 rödlök
  • 4 morötter
  • 1 röd paprika
  • 2 potatisar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 4 torkade tomater
  • 2 dl vitt vin
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • timjan
  • färsk basilika
  • 2 dl creme fraiche
Skiva alla grönsaker och salta och peppra. Ringla över olja och vin och strö över timjan. 
Sätt in in ugnen i 200 grader i 30 minuter.

Lägg grönsakerna i en gryta och mixa med stavmixer. Slå i buljongen. Lägg i den färska basilikan och mixa igen. 
Red av med creme fraiche.

Servera med pasta och mozzarellakulor. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar