![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-OGDgYfN_TQ-3Y9CNtXWNx8cookHyKbfkftoYCJqxstrB5Jt5F5yRwTFJtKDX83ywXcWbV6QQZwWD9IrQmKTgmx8b8KAziYcLqZi0m8vYdWDfUYdJXmyJLlh6o1ItYGYsTHrryWLl3oU/s400/blogger-image-242082108.jpg)
Kycklingbuljong
2 kg kycklinglår med ben kokas i 30 minuter i två liter vatten med :
4 morötter
En gul lök
3 lagerblad
8 vitpepparkorn
2 tsk salt
Låt grönsaker, vatten och kryddor koka upp och småkoka i några minuter innan du lägger i kycklingen. När allt kokat klart låt det stå och kallna medan du börjar med soppan.
Redd kycklingsoppa
1 lök, finhackad
smör
Kycklingbuljongen (drygt 2 liter)
10 medelstora potatisar, skalade och skurna i kuber 2 cm.
4 morötter, skalade och slantade i 2-3 mm
1 purjolök, sköljd och slantad i 5 mm
5 dl grädde
Finfördelat kycklingkött från buljongkok
5 msk vetemjöl + 1 dl vatten
2 tsk salt
1 tsk timjan, torkad
Smaka av med nymalen vitpeppar och salt
Gör så här:
Låt löken svettas i en klick smör tills den är blank och mjuk.
Släng i kycklingbuljongen, potatisarna, morötterna och purjon.
Låt koka upp, tillsätt salt, timjan och några varv vitpeppar och låt koka i 10 minuter.
Tillsätt grädden och kycklingköttet och låt koka upp.
Häll i redningen, låt koka upp och låt koka några minuter under tiden du smakar av salt, peppar och timjan.
Receptet bygger på detta recept:
http://www.almamater.se/2010/05/26/3030541-redd-kycklingsoppa-med-smak-av-timjan/
Till efterrätt bakade vi en smarrig äppelkaka med kardemumma som vi hittade här:
http://www.spisa.nu/3.18712/recept/mjuk-appelkaka-med-kardemumma/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar