söndag 6 september 2015

Mustig pandemoniumsoppa


En variant på så kallad cowboysoppa med potatis och köttfärs, fast med en smakrik öl under västen. Någon gång i julas köpte vi några flaskor Pandemonium från Nils Oscar till julkorven - mycket bra kombination. En flaska blev dock över och har stått längst in i kylen sedan dess. Denna söndag blev den huvudperson i en helt annat maträtt och det blev också bra.



Pandemoniumsoppa (till 8-10 personer)

1 kg köttfärs
8 potatisar
8 morötter
4 msk tomatpuré 
2 msk paprikapulver
2 tsk strösocker
2 liter vatten
4 buljongtärningar ( 3 grönsaksbuljong och 1 köttbuljong)
En flaska Pandemonium öl
Timjan
Salt och peppar


1. Stek köttfärsen i en stekpanna och lägg ner i en stor gryta

2. Skala och skiva potatisen samt skala och skär morötterna i slantar

3. Stek rotsakerna i omgångar och lägg ner dem i grytan.

4. Tillsätt tomatpuré, paprika, socker, vatten och buljongtärningar i grytan

5. Låt koka upp och småkoka i ca 10 minuter och häll sedan i ölen.

6. Smaka av med salt, peppar och timjan

Servera med gräddfil och bröd




Efterrätt blev Ekströms mousse: choklad och hallonsmak som varvades i var sitt finglas med krossad mjölkchoklad på toppen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar