söndag 12 februari 2017

Indonesisk kycklingsoppa

Kyckling och curry är alltid en succé så denna söndag kör vi en favorit i repris fast i Indonesisk stil. Denna söndag åt vi även årets första semlor, gjorda på nybakade släta bullar.
Indonesisk Kycklingsoppa

12 dl hönsbuljong
1 kyckling
2 lagerblad
2 schalottenlök
4 msk smör
4 tsk curry
4 msk vetemjöl
4 dl mjölk
4 dl vispgrädde
2 tsk paprikapulver
2 krm svartpeppar
4 vitlöksklyftor
Sockerärtor

Koka upp buljongen. Lägg i kycklingen delad i två halvor. Låt den koka 30-40 min tillsammans med lagerbladet. 
Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs den i smör. Låt curryn fräsa med någon minut. Ta upp kycklingen. Ta bort skinn och ben. Skär köttet i mindre bitar. 

Tillsätt lökfräset i buljongen. Vispa samman vetemjölet och mjölken som sedan vispas ned i buljongen. Tillsätt grädden. Låt koka 3-5 min. Smaksätt soppan med paprika och peppar. Lägg i kycklingköttet. Låt soppan få ett uppkok. Garnera med sockerärtor eller annat grönt.


Inledningsvis serverades snittar med löjrom och rödlök.


Semlor gjorda på hembakade släta bullar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar