söndag 22 januari 2017

Nudelsoppa med champinioner och kyckling


  • 400 g champinjoner
  • 400 g snackmorötter
  • 4 msk färsk riven ingefära
  • ca 1200 g kycklingfilé
  • 2 krukor mynta
  • 2 dl cashewnötter
  • 2 knippe rädisor
  • 250 g risnudlar
  • 2 l kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 förp sojabönor (à 250 g)
  1. Skiva champinjonerna. Dela morötterna på längden. Skala och riv ingefäran. Strimla kycklingen.
  2. Grovhacka myntabladen och nötterna. Ansa och skär rädisorna i halvor.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. 
  4. Koka upp buljong och ingefära i en stor kastrull. Tillsätt kyckling, champinjoner och morötter och sjud ca 5 minuter. 
  5. Lägg i nudlar och sojabönor och låt bli varmt.
  6. Servera buljongen med mynta, rädisor och cashewnötter.


http://www.ica.se/recept/kyckling-och-ingefara-i-buljong-med-nudlar-och-champinjoner-720798/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar