Säsongspremiär och det bjuds på enkla rena smaker.
En klassisk morotssoppa och en spenatsoppa.
Spenatsoppa 4 portioner:
350g färska spenatblad
en lök
1 liter grönsaksbuljong
4 ägg
2 msk vetemjöl
1 dl grädde
Fräs lök och spenat i lite smör. häll på vatten och buljongtärning. Koka fem minuter och mixa med stavmixer till en slät soppa. Red av med lite vetemjöl utblandat i grädde.
Servera med ägghalvor.
Morotssoppa 5 portioner
900 g morötter
1 dm purjolök
1,5 l grönsaksbuljong
1,5 dl grädde
5 cm pepparrot
Fräs purjolöken i lite smör. Skala och skiva ner morötterna. Häll över buljongen och koka i ca 15 minuter. Mixa till en slät soppa och red av med lite grädde. Salta och peppra. Serveras med riven pepparrot.
Efterrätt: Ekströms chokladpudding med vispgrädde!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar