söndag 23 oktober 2016

Italiensk kycklingsoppa med färsk tortellini och focacciabröd


  • Ingredienser
    1 kg kycklinglårfilé
    2 gula lökar
    7 vitlöksklyftor
    7 paprikor i olika färger
    2 msk olivolja
    2,5 l vatten
    5 hönsbuljongtärningar
    5 msk tomatpuré
    1 pressad citron
    svartpeppar
    salt
    2 förp färsk tortellini med ost

    Topping:
    10 hackade soltorkade, marinerade tomater
    1 kruka basilika
    3 dl grovriven parmesanost


    Gör så här:
    Skär kycklingen i lagom stora bitar. Skala och hacka löken och vitlöken. 
    Kärna ur paprikorna och skär dem i tärningar.
    Fräs lök och paprika i olja i en stor gryta. Häll på vatten och tillsätt buljong, tomatpuré, citron och peppar. Låt grytan koka upp. 
    Lägg i kycklingen och låt den koka i ca 10 minuter. 
    Lägg i tortellinin och låt den koka enligt anvisningen på förpackningen. Smaksätt med salt.
    Hacka de soltorkade tomaterna och de stora basilikabladen. Servera soppan och låt gästerna själva strö över tomater, basilika och ost i önskad mängd.

    Till soppan serverade vi hemmabakad focaccia med rosmarin




    Denna söndag testade vi kokosmjölkglassen Go Coconuts

    En ny mjölkfri glass, gjord av kokosmjölk, har börjat säljas i affären. Lite annorlunda glass som är god och inte så mäktig som vanlig glass. Några smaker var dock inte helt lyckade. Vi testar samtliga fem sorter och röstar fram den godaste. Här är resultatet:

    1. Mocha Crunch
    72 / 100
    2. Rich Chocolate
    71 / 100
    3. Hazelnut Heaven
    67 / 100
    4. Magnificent Mint Chip
    54 / 100
    5. Pineapple Swirl
    20 / 100




    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar