Denna helgen var vi i Köpenhamn med två vänner. När vi berättade att vi skulle bjuda på soppa när vi kom hem, tipsade de om denna vietnamesiska soppa som både är god och enkel att göra. Som av en händelse passerade vi en asiatisk butik och de hade det vi behövde.
Ingredienser:
6 tärningar pho-buljong
3 liter vatten
6 st pak choy (asiatisk grönsak/sallad)
1 kruka färsk koriander
400 g glasnudlar
500 g entrecote
Koka upp buljongen i en stor kastrull
Strimla pak choy i 1 cm tjocka bitar och hacka koriander grovt
Strimla entrecoten i så tunna skivor som möjligt.
När gästerna sitter till bordet, lägg ner köttet i grytan med den kokande buljongen rör runt några varv. Tillsätt sedan nudlarna och sist grönsakerna. Rör runt så att allt blandar sig och servera sedan soppan omedelbart.
Soppan äts bäst i djupa tallrikar och med pinnar.
I samma asiatiska mataffär hittade vi spännande gelepuddingsr som vi köpte till efterrätt. Intressanta tyckte de flesta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar