Ingredienser
4 liter späda nässlor
4 schalottenlökar
Smör
2 knippe gräslök
2 msk vetemjöl
2 liter grönsaksbuljong
3 dl vispgrädde
salt och svartpeppar
Fänkålsfrön
Till servering:
8 ägg, kokta2 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt
rostad lök
Gör så här:
Rensa, skölj och förväll nässlorna i vatten ca 7 min. Sila av vattnet och krama ur nässlorna. Hacka dem grovt. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör i en stor kastrull. Klipp ned ¾ delar av gräslöken, spar resten till garnering. Pudra över mjölet och tillsätt nässlor, buljong och grädde. Låt koka ca 5 min. Smaka av med salt och peppar och ev fänkål. Skala och dela äggen i halvor. Toppa soppan med ägghalvor, en klick matyoghurt och rostad lök vid servering.
8 ägg, kokta2 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt
rostad lök
Gör så här:
Rensa, skölj och förväll nässlorna i vatten ca 7 min. Sila av vattnet och krama ur nässlorna. Hacka dem grovt. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör i en stor kastrull. Klipp ned ¾ delar av gräslöken, spar resten till garnering. Pudra över mjölet och tillsätt nässlor, buljong och grädde. Låt koka ca 5 min. Smaka av med salt och peppar och ev fänkål. Skala och dela äggen i halvor. Toppa soppan med ägghalvor, en klick matyoghurt och rostad lök vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar