söndag 20 mars 2016

Kryddig korvsoppa


  • 15 kabernoss
  • 3 brännare (choritzo)
  • 2 lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 burk vita bönor
  • 1 chilipeppar
  • 4 tomater
  • 1 dl ketchup
  • 2 liter grönsaksbuljong
  • basilika

Slanta korven och hacka löken och pepparn. Fräs i en stor gryta. Lägg i ketchup och hackade tomater (utan kärnor). Häll på buljongen och låt koka i 10 minuter på svag värme. Lägg i bönorna och toppa med strimlad basilika. 


Våfflor ca 10 st

  • 150 g smält smör
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl mjölk

Blanda de torra ingredienserna först. Rör i mjölken och vispa klumpfritt. Tillsätt det smälta smöret och grädda i våffeljärn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar