Ingredienser
- En hel grillad eller kokt kyckling
10 dl majskorn, ca 400 g
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor2 bitar färsk ingefära, ca 2 cm4 msk Arla® Smör-&rapsolja1 l Arla Köket® gräddmjölk8 dl grönsaksbuljong
1 dl grädde1 krm cayennepepparSmaka av med salt och chili flakes2 krukor koriander
Förbered kycklingen och dela den i mindre bitar. Rosta majsen i lite olja i en stekpanna.
Skala och hacka lök, vitlök och ingefära. Fräs det tillsammans med majsen och lite mer olja i ca 2 min. Lägg över allt i en kastrull och häll i gräddmjölk, grädde och buljong. Låt koka på svag värme ca 10 min. Mixa alltsammans med stavmixer. Smaka av med chili flakes och salt. Hacka koriandern grovt. Läggi kycklingbitarna och strö över koriander på soppan och servera med bröd.
Skala och hacka lök, vitlök och ingefära. Fräs det tillsammans med majsen och lite mer olja i ca 2 min. Lägg över allt i en kastrull och häll i gräddmjölk, grädde och buljong. Låt koka på svag värme ca 10 min. Mixa alltsammans med stavmixer. Smaka av med chili flakes och salt. Hacka koriandern grovt. Läggi kycklingbitarna och strö över koriander på soppan och servera med bröd.
Efterrätt: blåbärssoppa med vispgrädde och mandelkross
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar