söndag 25 oktober 2015

Pumpasoppa på Butternutpumpa och kokosgrädde

Lite Halloweentema!


Ingredienser

Ca 800 g butternutpumpa
1 gul lök
2 vitlöksklyfta
4 msk valfria örter, finhackade (timjan passar bra)
4 msk olivolja
Salt, svartpeppar
8 dl vatten
2 tärning grönsaksbuljong
2 dl kokosgrädde

1 lime, pressad

Pumpafrön (till garnering)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala pumpan och skär i tärningar.
  3. Skala lök och vitlök och skär i mindre bitar.
  4. Lägg pumpa, lök, vitlök och örter i en ugnssäker form, ringla över olivolja, salta och peppra.
  5. Rosta i ugnen i ca 20 minuter.
  6. Lägg över pumpan i en kastrull, tillsätt vatten och buljongtärning, låt koka upp.
  7. Mixa soppan med stavmixer, tillsätt till sist kokosgrädde och smaka av med lime.
  8. Toppa soppan med några pumpafrön

Efteråt käkade vi morotscupcake med tjockt lager frosting.



Morotscupcakes med valnötter (12 st)

  • 3 ekologiska ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 1/2 dl solrosolja
  • 4 1/2 dl rårivna morötter
  • 100 g valnötter
Cream Cheese Lime Frosting
  • 60 g mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Skal av 1 lime
  • 100 g philadelphiaost
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
Tillsätt solrosolja, rårivna morötter och mycket grovt hackade valnötter.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Grädda i mitten av ugnen i 12–15 minuter. Låt svalna.
Cream Cheese Lime Frosting
Rör smör, florsocker, vaniljsocker, rivet limeskal och philadelphiaost krämigt.
Bred frostingen över cupcakesen och garnera med en valnöt.



Källa: http://www.kungmarkatta.se/recept/visa-recept/rostad-pumpasoppa-med-kokos-och-lime-939/
http://www.leila.se/morotscupcakes-med-valnotter/recept/bakverk/index1,23.htm?id=3742 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar