![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtAVpZ4mUFgXPIltz5mjRgNLCQI6qXYqrOpZRcWN_EWWQBgfl1yCC1oa1_MJ-WMkEi0uVUrBVMRZ_IjEdjOt6JAPfwtLhTZEsvagQR5S84CnH3UKEEEOzV32-YGTd9oeJ5N5zJJc29GRRs/s400/blogger-image--664001174.jpg)
Recept för 10 personer
- 350 g squash
- 700 g rensad broccoli
- 2 gul lök
- 4 klyftor vitlök
- 1,8 dl grönsaksbuljong
- 2 mogen avokado
- olivolja
- pressad citronsaft
- 3 dl cashewnötter
- En kruka färsk basilika
- svartpeppar
Gör så här:
- Finhacka löken och fräs den mjuk i en matsked olivolja i botten på en kastrull stor nog att rymma soppan.
- Späd med buljongen och låt koka upp. Tillsätt broccolin och låt koka i cirka fem minuter.
- Tärna squashen och fräs den i en matsked olivolja och en finhackad vitlöksklyfta i en panna, låt den få färg och ställ sedan åt sidan.
- När broccolin mjuknat, ta av från värmen. Lägg i de rensade vitlöksklyftorna och basilikan. Mixa sedan soppan slät med stavmixer.
- Blanda ner squashen. Smaka av soppan med citronsaft och svartpeppar. Varmhåll soppan utan att den kokar.
- Rosta nötterna hastigt i en torr stekpanna så de får färg. Hacka dem grovt. Skala och skär avokadon i klyftor och lägg upp i serveringsskål.
- Servera soppan varm, tillsammans med avokadoklyftor och rostade nötter.
Till efterrätt åt vi chokladpudding.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar