söndag 11 oktober 2015

Grön soppa med basilika och cashew


Recept för 10 personer

  • 350 g squash
  • 700 g rensad broccoli
  • 2 gul lök
  • 4 klyftor vitlök
  • 1,8 dl grönsaksbuljong
  • 2 mogen avokado
  • olivolja
  • pressad citronsaft
  • 3 dl cashewnötter
  • En kruka färsk basilika
  • svartpeppar

Gör så här:

  1. Finhacka löken och fräs den mjuk i en matsked olivolja i botten på en kastrull stor nog att rymma soppan.
  2. Späd med buljongen och låt koka upp. Tillsätt broccolin och låt koka i cirka fem minuter.
  3. Tärna squashen och fräs den i en matsked olivolja och en finhackad vitlöksklyfta i en panna, låt den få färg och ställ sedan åt sidan.
  4. När broccolin mjuknat, ta av från värmen. Lägg i de rensade vitlöksklyftorna och basilikan. Mixa sedan soppan slät med stavmixer.
  5. Blanda ner squashen. Smaka av soppan med citronsaft och svartpeppar. Varmhåll soppan utan att den kokar.
  6. Rosta nötterna hastigt i en torr stekpanna så de får färg. Hacka dem grovt. Skala och skär avokadon i klyftor och lägg upp i serveringsskål.
  7. Servera soppan varm, tillsammans med avokadoklyftor och rostade nötter. 
Till efterrätt åt vi chokladpudding.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar