söndag 21 augusti 2016

Frittatensuppe och en spansk mustig tomatsoppa

Förrättssoppa: Frittatensuppe 8 personer

Pannkakor (ca 5 s t ):
1,25 dl vetemjöl 
0,25 tsk salt 
3 dl mjölk 
2 ägg 
Ca 30 g smör 

Buljong:
4 oxbuljongtärning 
2 liter vatten 
3 Schalottenlökar
1 fintärnad morot
1 kruka hackad gräslök  

Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Smält smöret i stekpannan och vispa ner i smeten. Stek tunna pannkakor av smeten i en stek- eller pannkakspanna. Låt svalna. När de är kalla, rulla ihop pannkakorna och skär i strimlor. 

Hacka gräslöken, strimla löken och skär moroten i minimala små tärningar (5 mm x 5 mm). Koka upp buljongtärning och vatten och håll buljongen varm. Fördela pankaksstrimlorna, löken och morötterna i sopptallrikarna.När alla sitter till bords så häll upp buljongen i tallrikarna och säg varsågoda!


Spansk mustig tomatsoppa


2 gula lökar
1 burk grillad paprika i olja
2 msk olivolja
3 burkar krossade tomater (à 400 g)
2 l hönsbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 tsk torkad oregano
3 dl risoni (pastagryn)
4 vitlöksbaguetter
2 kruka strimlad basilika
2 tsk strösocker
Stark lufttorkad korv i skivor (Chorizo el likn.)
Mini mozzarellabollar
Timjan, salt och peppar


Skala och hacka löken.
Låt paprikan rinna av och skär den i strimlor.
Fräs lök och paprika i oljan ca 3 minuter i en stor kastrull. 
Tillsätt krossade tomater, buljong, oregano och pasta. 
Låt koka under lock tills pastan är klar enligt koktidsanvisningen på förpackningen. Rör då och då.
Värm under tiden bröden enligt anvisning på förpackningen.
Rör ner basilikan i soppan. Smaka av med socker, timjan, salt och peppar.

Servera tillsammans med skålar med fint skivad stark korv och mozzarellabollar och vitlöksbröd.


Söndagens efterrätt:

Vaniljglass med krossade choclate chip cookies, blåbär och färskpressad apelsinjuice.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar