söndag 7 augusti 2016

Blomkålssoppa med baconchips



1 stort blomkålshuvud
2 l vatten
4 tärningar ekologisk buljong (grönsaks- eller höns-)
1 stor gul lök i klyftor
2 dl grädde
3 msk maizenamjöl, utblandat i lite vatten
50 g smör
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar
Timjan
150 g bacon, hackat

Gör så här:

Koka blomkål, lök och buljongtärningar i vattnet i 15 minuter.
Tillsätt grädden och mixa soppan slät. Koka upp soppan och red av till önskad konsistens med maizenamjölet.
Blanda i smöret och smaka av med timjan, salt och vitpeppar.
Stek baconet knaprigt och toppa portionerna med det. Servera gärna med ett gott bröd och smör.




Melonsallad med kokoschips och mynta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar