Med amerikaner på besök blev det ett extra stort soppkök. Soppreceptet hittades genom att söka på orden "soppa" och "tillbehör". Det visade sig vara en soppa med ganska vuxen smak som trots det uppskattades av majoriteten av barnen också.
Soppan toppas med kokt kött, ris och syltad lök.
Ca 10 portioner
1 kg spenat
1 kg nötkött (högrev eller fransyska)
2 liter vatten
2 st gul lök
20 vitlöksklyftor
Mald Koriander
Salt och peppar
Tillbehör
2 gul lök
4 msk vitvinsvinäger
4 dl kokt ris
- Lägg köttet i en stor kastrull och häll på vattnet. Låt det koka upp och ta bort skummet som bildas med en sked. Lägg i den hackade löken, saltet och pepparkornen. Låt köttet sjuda med locket på i 30-40 minuter. Sätt på riset.
- Finhacka spenaten. Ta upp köttet och håll det varmt. Lägg ner spenaten i buljongen och låt den sjuda i 5 minuter. Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlöken i smör i 1-2 minuter. Krydda med koriander och häll i vitlöken med smöret i soppan.
- Tärna köttet fint. Skär pitabröden i mindre bitar. Skala och finhacka den gula löken. Blanda löken med vinäger. Servera soppan med pitabröd, kokt kött, vinägerlök och kokt ris separat i skålar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar