söndag 4 oktober 2015

Ärtsoppa (gjord på kikärtor)


Ärtsoppa har vi haft tidigare och denna soppa delar matgästerna i två läger. Denna vecka gör vi ett nytt försök där vi testade ett recept där man använder kikärtor istället för vanliga gula. De flesta tyckte det var riktigt lyckat.

8 burkar kikärtor
2 gula lökar
2,5 liter vatten
5 kycklingbuljongtärningar
Salt, peppar, chilli flakes, timjan och persilja
Senap

1. Skölj kikärtorna och finhacka löken
2. Koka löken samt 2/3 av ärtorna ca 20 minuter i vatten med buljongtärningarna.
3. Mixa soppan slät
4. Koka ytterligare 10 min tillsammans med resten av kikärtorna som därefter mosas med potatisstompare. 
5. Smaka av med peppar, chili flakes, timjan och salt.
5. Servera med senap och pancettakräm se nedan.

Pancettakräm 
200 g pancetta knaperstekt
Färsk timjan
Puderriven parmesanost
Senap

Rör ihop till en kräm som klickas i soppan.

Receptet utgår från: 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar